TFJ – dynamisk duo bakom kameran

22 maj, 2017Nätverk

Bröderna Tim och Ted Forsström Jacobsson har tagit sitt skidfilmsintresse vidare och skapat sig en karriär. Nu för tiden delar Östersundskillarna tiden mellan event i skidbacken och reklamfilmsinspelningar i Stockholm och lite var stans i världen. Aktuella just nu med DYBS – Does Yor Brother Ski? och är en allmän glädje att arbeta med.

Här berättar de lite kort om sig själva:

”Efter att ha gjort korta skidfilmer på fritiden i några år ville Tim att vi skulle ta upp det några nivåer. Polarna och även då lillebror Ted var sponsrade skidåkare som i många fall redan var högaktade i jibbscenen. Så varför inte?

Hösten 2008 bildades så (efter några folle-fueled spånarmöten i olika lägenheter i Östersund) det första TFJ Produktion.

Med den konstellationen skapades skidfilm som prisades både i Sverige och internationellt med bland annat en vinst i IF3 (International Freeski Film Festival) i franska Annecy och visningar på festivaler i Kanada och Finland mm.

När den sjätte årliga, och än så länge sista, skidfilmen Pastiche släpptes 2014 hade redan en mängd reklam och eventjobb ramlat in. Skidbranschen hade skolat bolaget i affärer och skapande och vi valde att satsa helt på de nya uppdragen.

Sedan tidigt 2014 finns ombildade TFJ Produktion AB. Skidfilmandet och skidåkningen som kärna finns delvis kvar via webserie DYBS som skapas tillsammans med fotograf Anton Enerlöv samt Sveriges publikmässigt största freeski-event Under The Lights som man producerar med Skistar Vemdalen.

Främst är det dock profilvideos för bolags helhetsbild utåt, lanseringsvideor för nya produkter och tjänster, kampanjer och event som produceras. Som leverantör för byråer från norr till söder varierar uppdragen. Ena dagen ett event i Jämtlandsfjällen, nästa dag fylla bilen med kameragear i skärgården för reklamfilmsinspelning.”

behind the camera
Bakom kameran på hög höjd.
on set
Ett annat exempel på hur det kan se ut on set med TFJ Production.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *