Stolt småföretagare i Åre

29 mars, 2017Åre, blogg100, Företagande

Idag drog Åre Business Forum igång och i en rapport från Företagarna lyfts småföretagarna fram som största bidragare till de kommunala skatteintäkterna. 42 procent av kommunens inkomstskatteintäkter kommer från oss småföretagare. Alltså företag som har färre än 50 anställda.

Och det är något visst med företagsamheten i Åre. Var och varannan person driver eget i någon form och verksamheterna sträcker sig från produktion, bygg- och guideföretag till webbhandel, caféer och PR-byråer.

Jag antar att en by som Åre lockar en viss sorts människor. För det är ändå glesbygden, utan den breda möjlighet till åretruntanställning som man har i en storstad. Och vill man vara kvar får man lov att vara driftig och skapa sig en inkomst!

Jag är stolt över att vara en del av statistiken som Företagarna lyfter fram. Och jag är stolt över den slagkraft varumärket Åre har. För hittills har ingen reagerat negativt när jag berättar att Antler har sin bas i Åre, snarare tvärtom. Det blir nästan ännu mer intressant.

Läs mer om rapporten i dagens artikel på di.se.

Så heja alla småföretagare i Åre, nu tar vi över världen 😀

//Helena

2 Comments

  • Du är supercool som drivetr småskalig verksamhet ”mot oddsen”. Det är INTE i vit t-shirt och slitna ljusa jeans på ett designkontor i Stockholm magin behöver ske. Go go go!! Föredömligt 😀

    • Haha ”slitna ljusa jeans” 🙂 Men precis! Inte fasen är man bunden till storstäderna nu för tiden. Även om jag gärna hänger en del där med.
      Tack snälla du för fina ord <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *