Så lyckas du med ditt pressmeddelande

11 april, 2017blogg100, Kommunikation

Det debatteras ibland om pressmeddelandets vara eller icke vara. Hur effektivt är det med ett ”gammalt vanligt” pressmeddelande i dagens kommunikationsvärld där den ena trenden avlöser den andra snabbare än man hinner uppdatera apparna i sin smartphone?

Var sak har sin plats och för bästa effekt bör de flesta budskap integreras i flera kanaler med en tydlig strategi att luta sig tillbaka mot.

Med det sagt – ja! Pressmeddelandet har en viktig plats i ett företags externa kommunikation. Och är man i färd med att skicka ut ett pressmeddelande ska man ha med ett antal saker i åtanke.

Vad är en nyhet?

Bara för att det är stort och viktigt för dig betyder det inte att allmänheten ser något intressant i det. Däremot går det med rätt research, nyhetsnäsa och fingertoppskänsla att hitta vinklar på det allra mesta. Och då blir det kanske en nyhet även för allmänheten.

Hur blir min nyhet publicerad?

Skriv ditt pressmeddelande som en redaktionell artikel. Hur skulle nyhetskanalen du försöker bli publicerad i skriva? Skriv så! Lägg energi på rubriken, kärnfulla citat och intressant fakta. Ha fakta som fakta och citat som citat. Allt för många blandar ihop detta. Och så är det big no no för sälj och reklam. En reklamig pressrelease är i princip en garanti för att bli struken av en seriös journalist.

När ska jag trycka send?

Tajming har stor betydelse för om en nyhet får bra spridning eller inte. Håll koll på omvärlden. Var snabb att reagera på aktuella oförutsedda händelser, och försök planera efter sådant du redan vet kommer inträffa. Till exempel vet vi att medierna gärna har ögonen på fjällvärlden kring populära semesterveckor så som sport- och påsklov. Var beredd och rid på uppmärksamhetsvågen!

Vem ska jag skicka till?

Spamma inte! Journalister blir dagligen överösta av information och PR-folk som pockar på deras uppmärksamhet. Inkorgen fylls också snabbt upp av pressmeddelanden av varierande relevans. Vårda ditt nätverk noga och håll reda på vem som bevakar vad. Dela upp dina listor utefter intresseområden. Var selektiv. Kanske räcker det att kontakta en enda person som du vet kommer göra en bra grej av det? Till exempel någon du vet jobbar på en nyhetsbyrå, och vips har du rewrites i varenda lokaltidning.

Vissa nyheter kanske bara ska publiceras på den egna webbplatsen. Det finns också en uppsjö olika tjänster att köpa för att komma åt sendlistor och nå ut till redaktioner. Gör noggrann research innan du väljer det som passar ditt företag bäst.

Hur göra med bilder?

En nyhet med bra bildmaterial har mycket större chans att tryckas upp stort. Förbered ditt bildmaterial väl och skicka gärna med länkar till arkiv där bilderna kan laddas ner. Undvik att skicka med högupplösta bilder i e-postutskick, då är risken stor att det blir studs eller fastnar i spamfilter.

Uppföljning?

Var noggrann med att vara tillgänglig för intervjuer och förbered dig för de frågor som kan komma. Dela gärna relevant material i egna kanaler. Följ upp med ny vinkel och knyt an till tidigare nyhet. Analysera utfallet!

Vill du ha proffshjälp? Hör av dig på hello@theantlerway.com.
//Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *