#RTC17 – Tävlingsdagarna

8 april, 2017blogg100, Event, Resor, Skidåkning

Växlande väder och starka tävlingsinsatser. Ungefär så kan man sammanfatta de två tävlingsdagarna under Ride The Cows 10-årsjubileum.

Torsdagen startade med gemensam frukost och åkarmöte nere på restaurangen vid Centrumliftens dalstation. Därefter nytt åkarmöte klockan 12 uppe i Kobåset i väntan på luckor i flatljuset. Vädret var minst sagt utmanande största delen av dagen. Det blev på några luckor i det gråvita, men allt som allt var det jämt väderläge, i alla fall klassvis.

Efter många pauser, ett par grandiosa flax nedför isfallet skiers left i tävlingsfacet och en hel del solida stomps var till slut alla åkare nere. En lång tävlingsdag var till ända och det bjöds på snittar, varm äppeldryck och historieackurat tal om Kobåset och ursprunget till Ride The Cow’s namn. Allt som allt mycket god stämning.

Dag två inleddes med strålande sol och förhoppningar om blåkupa resten av dagen. Så blev inte riktigt fallet, även om det var betydligt mycket bättre sikt än dag ett. Nivån på åkningen skruvades upp ytterligare några snäpp och det märktes att många var peppade på att ta revansch från gårdagen som kanske hade innefattat en felorientering eller två.

Väl nere från berget göttade sig åkarna med bastu och badtunnor medan flera ur staben samlade ihop sig med en öl på sofflocket. Ömsom nöjda efter väl genomförda tävlingsdagar och bedövat bedrövade av det fruktansvärda som inträffat i Stockholm.

Men mat måste alla ha, och det intogs med stil på Nannas i form av löjromspizza. Gott bortom beskrivning!

Idag förbereder vi oss för after ski och prisutdelning på Lappkastet från klockan 15.00. Därefter bankett på hotellet!

//Helena

domar_view
Domar-view dag ett.
Dick
Skidplockar-Dick gillar flatljus och allt annat snörelaterat.
Helena_i_tält
Kallt i sekretariatet. Men gött!
Håkan_Maja
Namngivar-Håkan och medie-Maja under första tävlingsdagen. Tyvärr fick Håkan ont i knät efter sitt åk. Annars glada miner.
starter Johan
Starter-Johan med de legendariska orden ”Rider Ready – Ride the Cow”.
varm_dryck_motljus
För att uppmärksamma 10-årsjubileumet av tävlingen lite extra bjöds det på snittar och varm äppeldryck i målområdet.
avslut_dag2
Hemgång från Kobåset sent igår efter avslutad andra tävlingsdag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *