Rider ready – Ride the Cow!

1 april, 2017Resor, Skidåkning

Då var det äntligen dags att åka upp till Hemavan för friåkningstävlingen Ride the Cow igen. Att åka upp dit har för mig blivit en tradition som jag hållit stenhårt på senaste sju åren.  Första sex åren som deltagare, med en vinst och en hel drös med halvkassa resultat och nollade åk (kraschat och tappat utrustningen) i bagaget. Och senaste året som domare. Så även i år, domare alltså (har väl blivit gubbe kanske… överlåter åkningen åt ungdomarna). I år har vi sett till att ha en hel vecka i Hemavan, så en hel del åkning hoppas vi få till dagarna innan själva tävlingen, som är torsdag-lördag. Räkna med uppdateringar i Antlers kanaler från både tävlingen och soliga (förhoppningsvis) toppturer!

Hemavan är i alla fall ett riktigt trevligt ställe. Har ni inte varit där skulle jag verkligen rekommendera att ni åker dit någon gång, speciellt på våren. För den som gillar att topptura finns det oändliga möjligheter. Och vill man bättra på flåset finns norra Europas mäktigaste längdspår där, rakt in i Kobåset, som är dalgången där tävlingen hålls – därav namnet Ride the Cow.

Ride the Cow är som sagt en friåkningstävling, för både skidor, snowboard och telemark. Stämningen är alltid på topp och arrangörerna med Peppe och Bosse i spetsen gör allt för att alla ska trivas så bra som möjligt. Tävlingen passar de flesta, även de som aldrig har tävlat förr men vill testa på, så tveka inte att ställa upp! Chansen finns fortfarande att anmäla sig även om det bara är en vecka bort. Gå in på hemsidan ridethecow.se och anmäl dig eller kika på tidigare års videor.

Tävlingen fyller dessutom 10 år i år så det lär firas ordentligt!

//Fredrik

Veteranerna Peter Nilsson och John Westlund rekar potentiella vinnarlinjer.

Har man tur erbjuds det heliskiing i Kobåset efter tävlingen.

Hajken upp till start kan vara svettig, men man hinner tänka ut en bra taktik till åket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *