Åre – en alldeles särskild plats

2 mars, 2017Åre, blogg100

Kom för vintern, stannade för sommaren. Ord jag hört från många Årebor och något även jag håller med om. För åtta år sedan började jag åka upp till Åre på helgerna från Stockholm för att åka skidor. Varannan helg blev det, och varje söndagseftermiddag frågade jag mig själv varför i hela fridens namn jag åkte härifrån.

Det var på grund av ett föräldravik på PR-avdelningen på SkiStar i Åre som jag hösten 2010 flyttade upp. Med undantag för en kortare period tillbaka i Stockholm har jag sedan blivit kvar. Visst var det skidåkningen som fick mig att komma hit första gången, men det var naturen, byn, människorna och SOMMAREN som fick mig att vilja göra Åre till mitt hem.

Min familj har ett ställe i Lappland där vi spenderat åtskilliga veckor varje sommar och jag har ända sedan jag var liten vilja flytta längre norrut i landet. Efter JMK och ett sug på att göra karriär insåg jag att det var svårt att kombinera ett spännande mediejobb med drömboendet i de lappländska skogarna. Åre blev lösningen på det – hänförande natur, stillhet när man vill och fiske ljusa sommarnätter i ända – samtidigt som det går att jobba. Hur mycket man bara vill! Och med i princip vad man vill. För det är ännu en speciell sak med Åre – entreprenörskapet! Åre har allt ifrån fabriker, framstående klädvarumärken och spännande startups. En by som lockar driftiga entreprenörer, alla med i grunden samma kärlek till en aktiv livsstil nära bergen.

Efter att ha jobbat med Åre i många år och skrivit oändliga rader i pressmeddelanden, blogginlägg, sociala medie-uppdateringar och redaktionella texter tänkte jag dela med mig om mitt Åre även här på The Antler Way. Det blir mina egna tips, historier, fakta och en del andra intressanta röster om det som ofta beskrivs som The Skiing Capital of Scandinavia. För det är det absolut – men Åre är också så mycket mer.

To be continued.

//Helena

Utsikt från tältet vid Ottsjön.

Utsikt över Åredalen sett från Årekläppen.

Åredalen by night sett från Årekläppen.

Åredalen by night.

Röding

Fisket i Åredalen med omnejd bjuder ibland på guldfångster som denna röding.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *