Den avlägsna starten till min kommande bok

31 mars, 2017blogg100, skriva

Häromdagen i duschen kom den till mig. Startscenen i boken jag ska skriva.

Vetskapen om att jag någon gång ska skriva en bok har jag burit med mig sedan jag var ensiffrigt gammal. Varje dag. En trygg känsla av konstaterande. När det är dags så är det dags.

Det ska vara äventyr, överlevnad. Sci-fi och/eller fantasy. Hur inkorporerat i verkligheten det blir är ännu inte fastställt. Heller inte vad, hur, vem, när, var och vinkel. Men nu är i alla fall startscenen där. Kristallklar. Så även de första trevande post-it-lapparna på väggen som så småningom ska bli min bestseller.

Även om vem, var, hur, när och allt sånt där saknas har jag en sak väldigt klart för mig, och det är varför. För att jag vill! För att jag älskar berättelser. För att jag vill skapa en berättelse som jag själv vill vara med om. För att jag kan! För att jag en gång i tiden hade en fantasi så färgglad att hälften vore nog.

Jag har alltid trivts i dessa fantasier. Har alltid drömt väldigt mycket och levande. Kommer också oftast ihåg exakt vad jag drömt när jag vaknar. Mycket stannar kvar i minnet år efter år.

Jag tänker att jag sakta men säkert håller på att hitta tillbaka till fantasierna. Tänker också att det börjar bli dags att sätta ihop dem med lite livserfarenhet, skrivarglädje och gammalt hederligt hårt arbete. Men jag tänker att det ska få vara roligt också. Så långt det bara går. Sen får vi se när det blir något att ställa i bokhyllan.

Än så länge finns i alla fall fyra blåa post its. En massa vit yta. Och en spirande, växande pepp att bara låta fingrarna dansa loss på tangentbordet.

//Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *