Åre Bike Festival

3 juli, 2017Åre, Event, Kommunikation

På onsdag startar årets upplaga av Åre Bike Festival – ett fantastiskt roligt event för alla cykelintresserade. Jag har genom åren alltid varit involverad på något sett i arrangemanget, antingen kommunikativt inför, med praktiskt fix som volontär, eller med presshantering. Ett år var jag även projektledare.

Åre Bike Festival är ett toppenexempel på hur ett evenemang fungerar som en tydlig bärare av en viktig näring på en ort som Åre. Under festivaldagarna andas byn cykling mer än någonsin med späckat program, after bikes och massor av engagerade locals som antingen är med och cyklar eller hjälper till som volontärer.

Evenemang likt detta blir en tydlig grej att hänga upp sin kommunikation och sitt sälj på för aktörer i stort och smått i hela byn. Och Åre som varumärke markerar viktig närvaro i cykelvärlden samt skapar massor med PR och content att förvalta på ett smart sätt.

Dessutom lever det material som produceras av både besökande media, branschmedia nationellt och internationellt, gäster, atleter och professionella filmare på plats kvar under resten av året, och längre därtill.

Sedan förra året är populära filmtävlingen Åre Video Challenge tillbaka som en del av Åre Bike Festival med stora namn på plats – både när det kommer till atleter och filmare.

Ni som har möjlighet att besöka Åre nu mellan 5 och 9 juli – gör det! Ni kommer inte bli besvikna!

Foto: Darren Hamlin

//Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *