Anton Enerlöv om japan, lastbilar och DYBS

28 april, 2017Cool People, Nätverk, Skidåkning

Fotografen Anton Enerlöv jobbar med både enormt stora lastbilar och enormt bra skidåkare. Oavsett om det gäller flera ton stål i studio eller några färre kilo på stålkant blir resultatet det samma. Riktigt bra bilder. Anton och Antler gör mer än gärna grejer tillsammans – bland annat har han tagit alla bilderna här på theantlerway.com.

Under vintern 2016/2017 har Anton tillsammans med TFJ Productions kört ett projekt med skidåkarna Carl och Olle RegnérDYBS. DYBS (Does your brother ski?) är en dokumentär webbserie i fyra delar där man får följa bröderna Regnér under vintern och deras satsning mot Freeride World Tour. 3 av 4 avsnitt är avverkade och de utspelar sig i Åre, Japan och Schweiz. Nu väntar en resa till Norge för inspelning av DYBS 4.

Här kan du kolla in alla avsnitt. Och nedan delar Anton med sig av en liten behind-the-scenes-anekdot från deras tripp till Japan i vintras.

 

Olle & Carl is taking the cab to the competition.
Olle & Carl tar taxi till tävling.

Lift-fail Japan style

När vi var i Japan snöade det mellan 50-70cm varje natt. En morgon när vi satt i liften och nästan var på toppen tappade Tim (filmaren) en kamerarigg ner i snön. I Japan är det högst förbjudet att åka under liften så vi fick problem när vi skulle hämta den. Liftgubben kom och ropade ”patrol patrol”. Under tiden vi väntade på skidpatrullen skulle liftgubben komma och ursäkta sig att det tog tid, det han missade var att det kom en liftstol bakom hans rygg. Han hoppade i panik på liftstolen som var på väg ner och insåg snabbt att det inte var en bra idé, då väljer han att hoppa av mitt i allt och nästan drunknar i den djupa snön. Vi utbröt i skratt och insåg att vi måste hjälpa den stackaren. Olle fiskade upp honom med staven och när han väl kom upp så bara ursäktade han sig. ”sorry, sorry” var det han sa.

Efter ett tag kom skidpatrullen och plockade upp kamerariggen ur snön. Hela processen tog ca 45 min och vi hade utan att ens i närheten av att riskera våra liv plockat upp den själv…

 

Carl Regnér & Olle Regnér kör heliskiing i Hammarbybacken, Stockholm.
Carl Regnér & Olle Regnér kör heliskiing i Hammarbybacken, Stockholm.
Japan_mindre
Japan…

Oscar2_mindre Oscar_mindre

Disentis_mindre

Bakgrund:
Började fota actionsport/skidåkning 2009 tillsammans med TFJ Productions i samband med deras skidfilmsinspelningar. Mellan 2009-2014 jobbade han som pressfotograf på länstidningen i Östersund. 2014 blev det flytt till Stockholm för att frilansa. Började jobba som fotoassistent/retuschör hos Göran Wink som fotar mycket lastbilar i studio. Allt eftersom har han byggt upp sitt eget nätverk och jobbar idag främst med action/outdoor, porträtt till facktidningar, företagsbilder till webb osv.

Säg gärna hej till Anton på antonenerlov.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *