4 kommunikationstips inför sommaren

13 juni, 2017Kommunikation

För många företag är det en utmaning att täcka upp de kommunikativa behoven under semestertider. Facebookgrupper, företagssidor på LinkedIn och Instagramkonton ska skötas, pressförfrågningar ska besvaras och nyhetsbrev ska ut samtidigt som personalen vill och ska vara ledig. Här följer några konkreta tips på hur ni kan lösa sommarens kommunikationsutmaningar och rent av faktiskt få extra genomslag på köpet.

Planera

Gör en hållbar plan som gör det enkelt att förbereda kommunikativa insatser. Schemalägg de poster som kan schemaläggas och gör en noggrann genomgång av planerade evenemang, högtidsdagar och speciella perioder ni redan vet har högt tryck. Behöver vi lägga semester utifrån detta eller kanske ta in en vikarie eller konsult?

Engagera flera medarbetare

Dela upp ansvaret inom organisationen för både hantering av era sociala mediekonton, pressrum och eventuella info-inkorgar under semestern. Men tydliga riktlinjer, väl förankrad kommunikationsstrategi och en klar plan att följa känner sig fler i organisationen bekväma att dela på arbetsuppgifterna. Kanske är detta ett ypperligt tillfälle att framhäva nya delar av organisationen i er kommunikation?

Utnyttja nyhetstorkan

Under högsommaren är det som att hela samhället snurrar på lite långsammare. Färre stora politiska utspel (Almedalsveckan ett solklart undantag), riksdagen har sommarstängt, produktiviteten minskar ofta och bemanningen ser annorlunda ut. Så även på nyhetsredaktionerna – många hungriga vikarier och nyutexaminerade journalister som vill visa framfötterna i kombination med färre viktiga samhällshändelser ger kanske din nyhet den perfekta boosten? Kan du kanske följa upp någon tidigare nyhet med nya siffror under semestrarna? Överträffade den nya matfestivalen förväntningarna på antalet besökare? Eller ser höstens paketresor ut att boka på bra? Planera in ett välriktat pressmeddelande till mitt i sommaren och våga ta plats i sommarmedia!

Utnyttja semestersuget

Semester ger sug efter mer semester. Vi är väldigt benägna att boka nästa semesteräventyr precis när vår ledighet går mot sitt slut. Vi gillar semester helt enkelt! Därför kan det vara en mycket god idé att pusha för en ny skön vandringsupplevelse i höst, släppa förköp till nästa års festival eller smyglansera en nyhet inför kommande säsong när vi har som allra mest semesterfeeling.

Självklart hjälper gärna Antler till med era sommarbestyr. hello@antler.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *